Att det finns många olika danser är väl känt och två av dessa är bland annat rock och boogie. Att vara den som gillar rockmusik är av många mycket förknippat med konstig dans och ett ständigt skakande på huvudet. Kanske låter inte detta som en dans, men idag klassas detta som en gren inom dansen. När det handlar om boogien förknippas även denna dans mycket med rockmusik. Boogien är en dans som kan variera mycket i hastighet och kan vara en snabb dans såväl som en rytmisk och mjuk dans. När du vill finna information om rock och boogie, gällande dans och kurser finner du detta bäst genom att besöka en dansstudio.

Kan alla dansa boogie?

På en dansstudio brukar det vanligtvis finnas kurser i de flesta danser och därmed kommer du alltså även att kunna finna boogie. Här gäller det dock att vara lite kunnig inom dans innan, då detta egentligen är mycket svårare än vad det ser ut. Ska du bara utöva detta som ett fritidsintresse kommer det kanske inte att spela någon roll hur bra du blir. Ska du däremot lära dig boogie för att ta steget ut i tävlingsdansens värld, bör du förvissa dig om att du hittar en professionell dansinstruktör. Boogien är en av de danser som brukar ingå i de boogiedanstävlingar som sänds på TV. Ett exempel på en sådan tävling är Let´s Dance.

För dig som är mera teoretiskt lagd när det handlar om dans, kan du finna mycket information om rock och boogie på nätet. Här kan du även se hur det går till att dansa genom att kika på You Tube klipp. Att ha intresset för rock och boogie kan komma i många former. En del vill ta steget ut i dansens värld, medan andra bara vill se denna dans utföras på TV eller läsa om den på Internet.