Förutom den danstävling som redan nämnts i form av Let´s Dance, finns det andra mycket populär danstävlingar som sänds på tv. Detta är en danstävling som kallas för ”so you think you can dance” som är en mycket prestigefylld och professionell tävling. Olika par får göra audition, precis som alla sångare som vill vara med i Idol. Att vinna denna danstävling kan leda till stora förändringar i danstävlinglivet och möjligheten för många att verkligen utöva sitt intresse på en professionell nivå. ”So you think you can dance” är inte bara en danstävling, utan ett helt koncept som kan leda till ett mycket bra yrke för många av tävlingens deltagare.

Naturligtvis har inte spelbolagen glömt bort denna tävling heller, utan precis som på Let´s Dance och många andra danstävlingar går det att spela på betting gällande detta. Här går det att spela på vem som ska stå som segrare och även vilka par som ska vinna de olika deltävlingarna. Att spela på betting och att spela om pengar på nätet, har blivit något som spritt sig till alla olika tävlingar. Detta är något mycket positivt föra alla de som tidigare inte kunde spela på  danstävlingar.

En danstävling att vinna på?

”So you think you can dance” kan vara en svår tävling att spela betting på och detta syns ofta på oddsen som många gånger är ganska höga. Har du tur i spel och en smula skicklighet, kan du dock göra dig ett par fina vinster under tävlingens gång. Är du däremot den som vill vara med i en danstävling som denna måste det finnas mycket kunskap bakom. Här handlar det många gånger om mycket utbildning, danskurser samt att ha deltagit i en och annan danstävling tidigare. Är det dock så att du är bra på att dansa finns det ingen anledning att inte försöka komma med.